Natural leaf and stem rub-outs
Aloe vera gel
Fusion van de zuiverste Aloe vera stem
Aloe vera gel wordt uit de kern van de verse, nog levende bladen ("stems") gehaald om een zuiverheid en natuurgetrouwheid te verkrijgen die op vandaag niet in een dergelijk product te vinden is, gezien steeds vanuit gesproeidroogd poeder gewerkt wordt dat terug opgelost wordt in de waterfaze, maar de originele gelkracht is daar door plareiding zoals dit wel het geval is bij ons. We hebben tal van planten in serres bij onze kweker en beschikken over een rechtstreeks aandeel in Aloe en Opuntia cactus plantages in de Algarve.
Natural leaf and stem rub-outs
Aloe vera gel
Fusion van de zuiverste Aloe vera stem
Aloe vera gel wordt uit de kern van de verse, nog levende bladen ("stems") gehaald om een zuiverheid en natuurgetrouwheid te verkrijgen die op vandaag niet in een dergelijk product te vinden is, gezien steeds vanuit gesproeidroogd poeder gewerkt wordt dat terug opgelost wordt in de waterfaze, maar de originele gelkracht is daar door plareiding zoals dit wel het geval is bij ons. We hebben tal van planten in serres bij onze kweker en beschikken over een rechtstreeks aandeel in Aloe en Opuntia cactus plantages in de Algarve.
Aloe vera en gelijkaardige plant mucilage* producten
gecreëerd en gefabriceerd door ons:
* Een mucilage is een natuurlijke slijmstof, zoals deze in de plant voorkomt op het ogenblik van de oogst van het bewuste plantendeel. Dit kan een blad, een cladode (cactusschijf), een schors of een bloem/vrucht zijn. De mucilage van Aloe vera is rijk aan acemannanen, unieke polysacchariden die verantwoordelijk zijn voor het "slijmerig" gedrag van vers exudaat
Aloe vera (barbadensis Miller)
In de persoonlijke verzorging is Aloë Vera een van de meest populaire bio-actieve ingrediënten die gebruikt worden als basismateriaal voor huidverzorgingsproducten vanwege de bekende huidverzachtende en hydraterende eigenschappen. Aloë Vera wordt sterk aanbevolen en is nuttig voor cosmetische producten, vanwege de kalmerende, beschermende, huidregenererende en anti-aging eigenschappen.

De gel van Aloë stimuleert de huid en helpt bij de groei van nieuwe cellen.

Aloë Vera dringt snel en diep in de huid. Hierdoor kunnen water en andere vochtinbrengers diep in de huid zakken, waardoor verloren gegane vloeistoffen worden hersteld en de vetlaag wordt vervangen. Het laat de uronische zuren, die giftige stoffen van hun schadelijke effecten ontdoen, diep doordringen en laat de reinigende adstringerende eigenschappen van de gel beter werken. een gebied, Aloë Vera slijt de dode cellen af en bevordert de groei van nieuwe cellen. Dit helpt de regeneratie van littekens of onzuiverheden in het huidweefsel te bevorderen en zorgt voor een beschermende laag op de huid om de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen.

De voornaamste eigenschappen opgelijst in een zeer beknopt lijstje:
(we houden ons aan slechts 3 van de zeker te vermelden eigenschappen)

  • De polysacchariden werken als vochtinbrengende en hydraterende factor voor de huid.
  • Aloë wordt geabsorbeerd in de huid en stimuleert de fibroblasten om zich sneller te vermenigvuldig en actief collageen- en elastinevezels te produceren, zodat de huid elastischer en minder gerimpeld wordt.
  • Aloë maakt het oppervlak van de huid gladder vanwege het bindende effect op de oppervlakkige schilferige epidermale cellen, waardoor deze worden gebonden in de mucilage structuur en in z'n geheel worden afgescheiden
De bio-actieve eigenschappen van de Aloë Vera zijn ook therapeutisch en de plant heeft een lang gevestigde reputatie in de wereld van de cosmetica, maar ook voor orale inname.

Het belangrijkste zijn de lange-keten suikers (vooral de polymannaan suikers). In Aloë Vera-gel zijn de volgende stoffen uit deze groep gevonden: Acemannan, aldopentose, arabinose, cellulose, galactose, galacturonic acid, glucoronic acid, glucose, hexanoic acid, mannose, mannuronic acid, pentosan, rhamnose, uronic acid and xylose.
Opuntia cactus
Hier worden de sappen van de cladodes of de typsiche platte bladschijven gebruikt, althans toch de natuurlijke mucilages daaruit. Deze mucilages zijn vele malen meer geconcentreerd dan deze van de Aloe, wat ze ook als dusdanig zuiver weinig bruikbaar maakt. Ze worden in percentages toegevoegd in onze producten om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het innovatieve karakter van deze wel heel speciale mucilage.

In de vruchten of de "peertjes" zitten kleurstoffen in het jonge stadium, en deze wordt onze rood-kleurstof indien de zuurtegraad van een bepaalde formulatie het toelaat. Ze gelijken erg op deze van de rode bieten uit onze eigen polders, maar zijn meer scharlaken rood en ook kleurvaster.

In het vruchtvlees bevinden zich vele zaden, en daaruit wordt olie geperst, die gezien het nogal droge zaadje vrij duur is en momenteel een van de duurste plantaardige olies zijn die verkrijgbaar zijn. Ze worden dan ook zeer zelden zuiver te koop gesteld. Bij ons kan u echter wel terecht voor zogenaamde "vers geperste" want vanop eigen oogst in de Algarve in Portugal worden batchgewijze zaden geperst wanneer er vraag naar is om zodoende het natuurlijke bewaarstoffen systeem van de zaden optimaal te gebruiken en geen voortijdige oxidaties toe te laten. Zie ook de sectie ethnic oils.

De mucilages van Opunita zijn een stuk meer gezouten dan de Aloe mucilages en ze bestaan dan uit een erg rijk mengsel van mineralen in biobeschikbare vorm, veel vrije aminozuren, en vooral de polysacchariden die uniek voor Opuntia species uit poly en oligorhamnose units en verder interessante hoeveelheden kaemferol and isorhamnetin flavonoiden.

Wanneer Aloe vera en Opuntia cladodesap worden gecombineerd beschikken we over een uiterst interessant en volledig natuurlijk pre-biotisch huidverzorgingsmiddel. Dichter bij een natuurlijk op zich geoptimaliseerde formule kan u momenteel niet komen. Bij ons vindt u daadwerkelijk concentraties van echte verse mucilages terug en het is mogelijk dat er zich een bezinksel vormt na enige tijd in de zuivere mucilage producten. Dit is normaal want we praten immers over een haast nog levend product. Mineralen gaan met de polysacchariden vlokjes vormen en die bezinken dan zeer langzaam. Dit vormt op zich geen enkel verontreinigingsprobleem maar wijst juist op een zeer natuurgetrouwe aanpak. Ook de kleur kan iets donkerder worden maar we zorgen voor een UV beschermende verpakking, vooral blauwe verpakking beschermt optimaal want het absorbeert de meest energetische HEV of High Energy Visual lichtstralen.
De samenstelling
De rijpe buitenste kroonbladeren of "stems" worden voorzichtig afgescheurd langs de basis zonder de plant ernstig te verwonden (de wonde wordt binnen een paar dagen toegegroeid door de plant zelf, zoals er een korstje op een schaafwande komt). Het volledige oppervlak wordt ontsmet en vervolgens gepeld tot op 1 mm onder het groene oppervlak, zodat de irriterende gele alloine latex wordt verwijderd. Deze latex komt enkel voor in een zeer dun laagje tussen de mucilage (waaruit het bruikbare gel wordt gewonnen) en de groene schil/huid en is dus heel eenvoudig te verwijderen. De blote mucilage, die doorzichtig is en uiterst glad in de handen wordt nogmaals afgespoeld om die volledig zuiver te hebben. Daarna wordt de gel uitgeperst door het vermalen van de mucilage met wat bronwater en met behulp van een soep passe-vite of een theedoek. Deze mucilage gel kan best eerst ingevroren worden zodat alle resterende celparechym gescheurd wordt na terug ontdooien en de mucilage gel maximaal bruikbaar is om ergens in te verwerken. Er wordt in deze faze reeds een conserveringsmiddel van natuurmlijke orgine aan toegevoegd zodat een optimale versheid gegarandeerd wordt op een gestandaardiseerde manier. Zodoende wordt steeds eenzelfde ingredient verkregen na ontdooien en moet de formulatiemethode van de diverse bereidingen niet telkens aangepast worden.
Aloe Vera gel
is goed voor...
Beschermen en afdekken van een licht beschadigde huid
1
Anti-verouderende werking
2
Acne en geïrriteerde huid kalmeren
3
Om een droge huid onmiddellijk
te hydrateren en tonifiëren
4
Om na het gebruik van andere cosmetica (behalve fond de teints en kleuren) een finishing touch en afdekking te realiseren. Het zorgt voor een betere indringen en hechting (zeker in combinatie met Opuntia mucilage)
5
proces