Bio inspired cosmetics
Bio inspired cosmetics
Persoonlijke verzorgingsproducten
De beschikbare mogelijkheden zijn steeds afgestemd op uw persoonlijke wensen. Er zijn een standaard aantal verzorgingsproducten door ons samengesteld gebaseerd op zoveel mogelijk bio-degradeerbare en nature-derived ingrediënten.

Alle formulaties kunnen ofwel zonder toegevoegde fragrance gekozen worden of met een door ons (en onze professionele raadgevers) geselecteerde parfums.
Hoe plantverse extracten toch veilig bewaren?
Gezien het gebruik van bewaarstoffen zeer belangrijk is voor het niet bederven van deze volledig natuurlijke stoffen worden enkele toevoegsels gebruikt van volledig biologische oorsprong en verkregen door fermentatie uit onder andere suikerrietsap, suikerbieten, chicoreiwortels en mais.
Dit levert bouwstenen op die mits een eenvoudige chemische bijkomende stap kunnen veranderd worden in zowel anti-bacteriële (reduceren de hoeveelheid), bacteriostatische (verhinderen verdere vermenigvuldiging) als zogenaamde boosters die de werking van andere anti-bacteriële en schimmelstoffen kunnen oppeppen. Voor de goede werking komen nog belangrijke factoren zoals de zuurtegraad en de samenwerking met andere ingrediënten op het matje. Door al deze factoren op de juiste manier in te zetten is het mogelijk een goede en voldoende bewaartijd op kamertemperatuur (badkamertemperatuur) te verkrijgen om een veilig gebruik ervan gedurende enkele weken tot maanden te garanderen. Dit wordt in officiële labo's getest volgens de geldende normen zoals ze in de cosmetica wetgeving worden gespecificeerd.

Tevens moeten enzymatische reacties stilgelegd worden die anders een bruinverkleuring geven. Dit gebeurt met de chelatoren die bepaalde en volgens de zuurtegraad specifieke metalen kunnen vastankeren zodat ze niet meer bruikbaar zijn voor de biologische enzymes die afbraak en dus bederf bewerkstelligen. In combinatie met een zuurtegraad regeling met melkzuur en het onmiddellijk verpakken in luchtdichte ("airless") en UV-straling (ondoorzichtige) dichte pompdispensers wordt zowel oxidatie als bederf met alle mogelijke natuurlijk georiënteerde methodes tegen gegaan. Een minimum aan totaal voor de huidflora onschadelijke, niet-irriterende en volledig biologisch afbreekbare additionele componenten in zeer lage concentraties garanderen dus een optimale aanwending gedurende een verlengde periode na de aanmaak. Bewaar daarom de dispensers zoveel als mogelijk op koelkasttemperatuur. Dit is echter geen must op zich, maar het aanvoelen zal nog eens des te beter zijn bij aanbrengen op de huid.